Влиянието на фермите за ценни кожи показва изложба на открито в градинката пред „Кристал“

Между 19 август и 1 септември в градинката пред „Кристал“ можете да разгледате изложбата на открито „Влиянието на фермите за ценни кожи“. Тя представя реалността и вредното влияние на тази индустрия върху хората, животните и околната среда. Върху 28 платна могат да се видят снимки и факти за животновъдните обекти за ценни кожи у нас и в Европа.

Целта на изложбата „Влиянието на фермите за ценни кожи“ е да покаже на повече хора какъв е произходът на меките и красиви аксесоари, използвани в модната индустрия за декорации на дрехи и обувки. Представените материали обръщат внимание на това, че освен ненужното страдание, насилие и смърт, които индустрията за ценни кожи причинява на над 100 милиона животни всяка година, тя води и до замърсяване на околната среда, унищожаване на диви видове и е реална заплаха за здравето и нормалния живот на местните общности.

Ето какво споделя Петя Алтимирска – председател на Инициативния комитет на Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България: „Убиването на животни само заради кожата им няма оправдание в XXI век. Ние не сме принудени да живеем като предците и да се обличаме с животински кожи, за да не измръзнем през зимата. Можем да отхвърлим тези напълно ненужни системи на насилие, каквито са фермите за ценни кожи. Можем да се развиваме, да напредваме, да живеем по-устойчиво и по-етично, за да създадем по-справедливо общество за всички живи същества.“

Изложбата „Влиянието на фермите за ценни кожи“ е част от информационна кампания, която показа широката обществена подкрепа сред българските граждани за закриване на замърсяващата и жестока индустрия за отглеждане на животни заради кожите им. През юни 2018 г. в българския парламент бяха подадени точно 51 234 подписа от Националната гражданска инициатива, която се стреми да доведе до забрана на фермите за кожи на територията на страната. Наред с подписите беше внесено и предложение за изменение на действащото законодателство с цел „да се забрани отглеждането, убиването и търговията с животни за производство на кожа в Република България“.

Изложбата ще остане в градинката пред „Кристал“ до 1 септември.

С помощта на

КАЖИ 0 Кампании и актиивизъм за животните в индустрията

Сдружение КАЖИ

Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България използва административната и юридическа регистрация на Сдружение КАЖИ, което, в качеството си на сдружение с нестопанска цел в обществена полза, носи отговорност за финансово-счетоводната отчетност на Инициативата.