65% от българите искат забрана на фермите за ценни кожи

Последните социологически проучвания са категорични: 65% искат забрана на фермите, които държат диви животни в тесни телени клетки през целия им живот. Обществото не иска в името на модата да се хвърлят животни в газови камери.

Проучването е проведено юни месец, 2018 година от Института за социални изследвания и маркетинг (МБМД) по поръчка на „Четири лапи“. Същевременно, 75% от хората в България не считат, че е оправдано отглеждането и убиването на животни единствено заради кожата им. (53% по етични причини и 22% заради околната среда и последиците за хората). 23% са или отчасти, или напълно против забрана на фермите за кожа с косъм у нас, но повечето от тези хора – 88,3% – са за по-стриктни регулации върху тези ферми, с цел по-хуманно отношение към животните и опазване на околната среда.

За Европа, тези числа са нещо стандартно. В десетки от страните, огромното мнозинство от населението отдавна е против индустрията за ценни кожи. Такива са Италия (91%), Германия (86%), Англия (74%) и Австрия (81%), например. В над 15 от държавите в Европа има вече и съответни мерки, взети срещу тези ферми. Най-често тези мерки са пълна забрана. Някои са решили вместо това да въведат толкова високи регулации и изисквания за фермите, че на практика за тях да стане напълно икономически нерентабилно да продължат да действат по какъвто и да било начин.

Забраната – желана и нужна мярка

С масовата подкрепа, както и всичките 51 хил. подписа, които внесохме в Народното събрание на 22 юни тази година, засиленият обществен интерес относно забраната на фермите за кожи е явен и не може да бъде омаловажен.

Ако искате фермите за кожи в България да бъдат затворени, все още можете да напишете имейл в подкрепа на забраната до депутат.  Изпращането става бързо и лесно! Веднъж като сте написали едно писмо, то може в последствие да бъде пращано и на други депутати.

Помогнете ни заедно да направим забраната реалност. Изпратете имейл и споделете тази новина със семейство и приятели, и ни следете във Facebook, Twitter и Inst

С помощта на

КАЖИ 0 Кампании и актиивизъм за животните в индустрията

Сдружение КАЖИ

Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България използва административната и юридическа регистрация на Сдружение КАЖИ, което, в качеството си на сдружение с нестопанска цел в обществена полза, носи отговорност за финансово-счетоводната отчетност на Инициативата.