Помогнете ни да покажем изложбата “Влиянието на фермите за ценни кожи”

Дарете и станете спонсор на изложбата, за да покажем на българските депутати, от които зависи приемането на забраната, че фермите за ценни кожи са жестокост за животните, опасност за хората и вреда за околната среда.

Една изложба – едно решение!

„Влиянието на фермите за ценни кожи“ е темата на изложбата, която ще покажем от 21-ви до 29-ти март 2019 г. в Националния природонаучен музей при БАН в София.

За да организираме това представително събитие, имаме нужда от средства за подготовката на материали и разходи по време на самото откриване. Държим финансирането на изложбата да е независимо и прозрачно. Затова се обръщаме към Вас с апел: „Дарете и ни подкрепете!“

Защо има нужда от такава изложба?

Изложбата се организира от Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България (НГИ), която беше подкрепена от над 51 000 граждани и 64 организации и беше внесена като предложение в Народното събрание през лятото на 2018 г. С изложбата целим народните представители да бъдат информирани и призовани да внесат и гласуват законопроекта за забрана на фермите.

Между септември и ноември 2018 г. НГИ бе разгледана и подкрепена в три парламентарни комисии. Сега е моментът чрез изложбата да напомним отново за важността на това предложение и да призовем народните представители да внесат и гласуват проекта за забрана на фермите.

Какво ще представлява изложбата?

Изложбата “Влиянието на фермите за ценни кожи” е част от информационна кампания насочена към народните представители, медиите и всички влиятелни обществени фигури, от които зависи приемането на забрана за добива на ценни кожи у нас.

Изложбата цели да представи реалността във фермите, както и да покаже влиянието на тази индустрия върху околната среда, хората и животните. Ще бъде представена цялостна информация (фотографии, инфографики, видеоматериали и макети) свързани с животновъдните обекти за ценни кожи у нас и в Европа.

Защо са нужни дарения за организиране на изложбата?

За да се осъществи тази изложба, имаме нужда от подкрепата на гражданите – морална, физическа, финансова. Освен чисто информативната цел на изложбата, ние се стремим да покажем и обществения интерес и осведоменост по темата. Вярваме, че голяма част от подкрепящите инициативата биха се включили в организирането на това събитие, като дарят средства за неговото провеждане. По този начин всички дарители стават част от екипа ни, а изложбата – едно изцяло гражданско усилие.

Правена ли е подобна изложба в други страни?

В края на месец януари 2018 г. в сградата на Европарламента в Брюксел бе проведена изложба под надслов “Make Fur History”. Изложбата бе добре приета от европейските депутати и като резултат от нея много от тях подписаха декларация, че биха подкрепили забрана на фермите за ценни кожи на европейско ниво.

За нашата изложба планираме да използваме същия формат и голяма част от информационните материали от Брюксел.

Какво е Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България?

НГИ е законов инструмент по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, чрез който гражданите се обединяват около конкретно предложение, като организират подписка в подкрепа на предложението и я внасят в Народното събрание. Задължение на Народното събрание е да разгледа предложението и да се произнесе.

Искането на НГИ е промяна в Закона за ветеринарномедицинската дейност, с което да се забрани отглеждането, умъртвяването и търговията на животни с цел добив на ценни кожи в Република България.

За провеждане на изложбата са необходими 3 500 лева.

След приключването на изложбата ще публикуваме информация за всички разходи, които са направени във връзка с нея и за които са били нужни средства от даренията. Имената на дарителите няма да бъдат публикувани с цел предпазване на личните данни. Имената на съгласилите се дарители ще бъдат посочени като спонсори на самата изложба.

Тук можете да следите до къде е стигнало събирането на средства. Даренията се отразяват в нашата скала за „Събрани средства“ най-късно до 48 часа след получаването им. Всяко дарение е важно и помага на каузата. Благодарим ви!

Logo
Националната гражданска инициатива използва административната и юридическа регистрация на Сдружение КАЖИ, за да осъществява целите си. КАЖИ, в качеството си на сдружение с нестопанска цел в обществена полза, носи отговорността за финансово-счетоводната отчетност на НГИ. Всички ваши дарения, направени за изложбата, ще подкрепят единствено тази инициатива.

Дари

Събрани средства 84%

Дни
:
Часове
:
Минути
:
Секунди

Какво искаме да покажем

С помощта на

КАЖИ 0 Кампании и актиивизъм за животните в индустрията

Сдружение КАЖИ

Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България използва административната и юридическа регистрация на Сдружение КАЖИ, което, в качеството си на сдружение с нестопанска цел в обществена полза, носи отговорност за финансово-счетоводната отчетност на Инициативата.